06 - 24 67 34 69 info@mkoppad.nl

Over mij

Mensen helpen

Ik ben Maureen Raben-Klomp. Na de HAVO moest ik, net als zovelen, een keuze maken voor een vervolgopleiding. Maar wat wilde ik gaan doen? Ik had mijn zinnen gezet op gymleraar of logopediste. Bij beide opleidingen werd ik na strenge selectie helaas niet aangenomen. Maar wat nu? Ik ben gaan kijken op de Sociale Academie in Arnhem, daar hadden ze de opleiding personeel en arbeid. Ik ben die opleiding gaan doen met het idee mijn propedeuse te halen en dan zien we wel verder. Maar ik ben blijven hangen. Waarom? Ik vond het leuk en omdat een rode draad in mijn leven is: mensen helpen. Dat staat centraal in de keuzes die ik heb gemaakt.

Mijn motto is dan ook: de mens is de motor van de organisatie, zorg er daarom goed voor!

 

MK Op Pad

Na een aantal jaren gewerkt te hebben als personeelsadviseur, heb ik in 2008 de keuze gemaakt voor mijzelf te gaan beginnen. Ik ben toen met MK consulting begonnen. Gericht op interim personeelsadvies, training en coaching. De afgelopen jaren is steeds meer de focus gaan liggen op het coachen en begeleiden van mensen. Hier krijg ik de meeste energie van. Ik ga zowel letterlijk als figuurlijk met mensen op pad. Coachend op pad om de weg te vinden naar je betere ik of een dag op pad waarbij ik zorg voor professionele begeleiding. Daarom heb ik er in 2021 voor gekozen om mijn diensten aan te bieden onder de naam MK Op Pad.

 

Waar staat MK Op Pad voor?

MK zijn mijn initialen maar het staat ook voor:

  • Met Klomp
  • Met Kennis
  • Met Kracht

Ik zie het als uitdaging om met mijn kennis en ervaring en mensen in hun innerlijke kracht te zetten, in hun (werkzame) leven. Ik vind het belangrijk dat mensen hun passie weten te vinden en van daaruit kunnen doen wat ze leuk vinden. Als je dat uitstraalt kun je werken vanuit je kracht en vanuit je hart! In organisaties denk ik dat er nog veel meer gekeken kan worden naar waar iemand goed in is en wat iemand leuk vindt. Ik ben er van overtuigd dat als mensen dat kunnen doen ze veel gemotiveerder te werk gaan.

 

Werken met paarden

Paarden zijn mijn hobby. Naast mijn werk als personeelsadviseur ben ik instructeur geweest op diverse maneges, zo ook op een manege voor gehandicapten in Arnhem, het NCPG. Ook hierin staat mensen helpen centraal. In het werken met paarden heb ik gezien dat paarden zoveel meer kunnen beteken voor ons mensen. Zij spiegelen ons gedrag en geven open en eerlijk feedback. Vandaar dat ik paarden ook inzet in mijn coachingstrajecten.

 

Kennis en ervaring

Om coaching en begeleiding te kunnen geven heb ik diverse trainings- en coachingsopleidingen gedaan. Waaronder Lifecoaching, Mindfulness, Ki, ACT en Cognitieve Coaching met paarden bij het Centrum voor Paardencoaching. Onlangs heb ik de opleiding persoonlijke begeleider specifieke doelgroepen afgerond.

Ik ben aangesloten bij het Centrum voor Paardencoaching als paardencoach en werk conform hun methode. Daarnaast is samenwerking met andere aangesloten coaches mogelijk. Zo kunnen wij teamcoaching in het gehele land aanbieden op diverse locaties met verschillende mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een binnenbak, een buitenbak, of een kantine met vergaderruimte, er is van alles mogelijk.

Omdat ik heel veel dingen leuk vind werk ik momenteel ook op een kleinschalige dagbesteding voor met name ouderen met geheugenproblematiek. Ik vind dit een heel interessante doelgroep. Ik ben mij dan ook gaan specialiseren in paardencoaching voor mensen met dementie en hun naasten (mantelzorgers).

Paarden helpen mij, de mens in zichzelf te laten kijken en daarmee hun gevoel van eigenwaarde te vergroten. In mijn coachingstrajecten kan ik mijn paarden inzetten, maar dat hoeft niet. Ik ga samen met jou kijken wat het beste bij je past. Uiteraard is een programma op maat mogelijk.

 

Locaties

Ik maak gebruik van mijn eigen locatie in Empe en van de locatie van Zigtrijk in Brummen, maar ik kan ook gebruik maken van de locatie van het NCPG in Arnhem. Beide locaties zijn ook te gebruiken als vergader locaties, al dan niet in combinatie met paardencoaching.

 

Interesse?

Wil je meer weten over coaching of begeleiding? Neem dan contact met me op!