06 - 24 67 34 69 info@mkoppad.nl

Weerbaarheidstraining voor kinderen met behulp van paarden

Samen sterk

Vanuit mijn werk als instructrice heb ik mij gespecialiseerd in het lesgeven aan volwassenen en kinderen met een beperking, zowel lichamelijk als met een gedragsstoornis. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld ASS (autisme) en ADHD. Ik heb de Horse Boy training gevolgd; een training speciaal voor kinderen met autisme. De training die ik ontwikkeld heb, is geschikt voor kinderen met een ‘rugzakje’ maar ook voor kinderen met weinig zelfvertrouwen.

 

Kinderen leren

In deze training leren kinderen op een onbevangen manier:

  • Hun innerlijke kracht te ontdekken
  • Hun zelfvertrouwen te vergroten
  • Zichzelf te zijn
  • Trots te zijn op zichzelf
  • Voor zichzelf op te komen
  • Samen te werken

MK Op Pad heeft 2 pony’s, Rosa en Marle waarmee we zullen gaan werken.

 

Er wordt gebruik gemaakt van het kudde-instinct van pony’s. Pony’s reageren op met name non-verbaal gedrag; lichaamstaal. Zij spiegelen zo fantastisch zuiver en zonder waardeoordelen. Pony’s laten duidelijk zien wat ze voelen bij houding en gedrag. Op die manier ziet een kind ook direct hoe hij/zij overkomt. Hiermee kunnen ze dan ook direct aan het werk. Verder worden er nog allerlei leuke oefeningen gedaan gericht op ademhaling.

 

Tijdens de training wordt gewerkt in kleine groepjes van maximaal 4 kinderen (8 – 12 jaar), individueel kan natuurlijk ook. Er wordt niet gereden, maar alleen los en aan de hand gewerkt met de pony’s.

 

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in weerbaarheidstraining voor kinderen met behulp van paarden of wil je er meer over weten? Neem dan contact met mij op.

Dit is Marle

Dit is Rosa