06 - 24 67 34 69 info@mkoppad.nl

Teamcoaching / leiderschapstraining met paarden

Teamcoaching / leiderschapstraining met paarden is een goede manier om tot mooie inzichten en oplossingen te komen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • het verbeteren van de communicatie en samenwerking binnen teams
  • feedback leren geven en ontvangen
  • het oplossen van conflicten
  • het werken aan zelfvertrouwen
  • het optimaal benutten van de kwaliteiten van medewerkers / teamleden

 

Het gebruik van paarden

In deze training wordt het kudde instinct van een paard gebruikt. Een paard heeft een leider nodig en zal deze rol niet snel zelf op zich nemen. Als een paard niet onder zijn soortgenoten is, zal hij geneigd zijn een ander dier of mens als lid van zijn kudde te beschouwen. Hij zal gaan verkennen of jij de leider bent. Zo niet, dan zal hij toch zelf die rol gaan vervullen.

 

Om te overleven verbinden paarden zich van nature aan authentiek gedrag. Ze voelen dwars door ieder masker heen wat iemand werkelijk bedoelt. Ze voelen of iemand een leider is die het volgen waard is.

 

Paarden reageren op onbewust gedrag, op het non-verbale. Ze zien het zijn achter de schijn en worden daarom ook wel een “spiegel” genoemd. Ze geven objectieve feedback en hebben geen verborgen agenda. Een paard is dus uitermate geschikt om in te zetten bij leiderschapstrainingen met bijvoorbeeld een management team van een organisatie. Door als team met een paard te werken ontdek je je rol binnen het team en kunnen onenigheden worden opgelost omdat men elkaar beter gaat begrijpen.

 

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in teamcoaching / leiderschapstraining met paarden of wil je er meer over weten? Neem dan contact met mij op.