06 - 24 67 34 69 info@mkoppad.nl

Individuele coaching met paarden

Bewustwordingstraining: “Laat je inspireren door een paard”

Individuele coaching begin ik vaak met een bewustwordingstraining. Deze training is bedoeld voor iedereen die zich bewuster van zichzelf en van zijn gedrag wil worden en kan een goede start zijn voor een individueel coachingstraject.

 

Werkwijze

Tijdens de training wordt gewerkt met paarden. We gaan samen met een paard de bak in en werken aan de hand of los. Het paard wordt niet bereden. Er wordt gebruik gemaakt van het kudde- en vluchtinstinct van het paard. Een paard moet namelijk in een mum van tijd kunnen bepalen of je te vertrouwen bent en of je de moeite van het volgen waard bent. Het paard bepaalt dit met name aan het onbewuste en non-verbale gedrag. Het paard vertelt je wie je werkelijk bent en hoe jij daadwerkelijk overkomt. Hij maakt het onbewuste gedrag bewust.

 

Ik (de trainer) ‘vertaal’ wat ik zie en reflecteer dit vervolgens naar hoe je in je werk of leven staat. Vaak zijn dingen heel herkenbaar en bruikbaar. Je kunt met deze kennis weer verder, bijvoorbeeld in een individueel coachingstraject. Hier kunnen we dan verdere afspraken over maken. Echter soms staat hetgeen het paard vertelt ook geheel op zichzelf en kan er direct wat mee worden gedaan. Deze training wordt ook vaak ingezet als onderdeel van een bestaand (loopbaan-) coachings-traject.

 

Voor wie?

Deze training is in principe voor iedereen geschikt. Gedacht kan worden aan:

  • Leidinggevenden
  • Mensen die voor grote groepen staan
  • Mensen die zichzelf willen (her)ontdekken
  • Mensen die onzeker zijn

Het is ook mogelijk om in teamverband met een paard te werken. Zie hiervoor teamcoaching met paarden.

 

Tarief individuele coaching

Mijn tarief voor individuele coaching is € 100,- per sessie. Ik ben geen mens van de tijd. Een sessie duurt zo lang als het nodig is. Dit ligt gemiddeld op anderhalf uur. Voor vervolgsessies reken ik € 90,- per sessie.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in bewustwordingstraining en coaching met paarden of wil je er meer over weten? Neem dan contact met mij op.