06 - 24 67 34 69 info@mkoppad.nl

Coaching

het hier is het nu
neem de ruimte voor rust en gedachten
het nu is hier, haal diep adem
(het later zal wachten)
Eke Mannink

Bovenstaande prachtige gedicht van Eke Mannink staat op een stadsmuur in Zutphen. Iedere keer als ik het zie, sta ik er even bij stil. Even in het hier en nu. Paarden hebben de mooie eigenschap altijd in het hier en nu te zijn. Alleen dan kunnen zij overleven. Zij moeten namelijk kunnen reageren op het onverwachte. Wij mensen kunnen hier nog veel van leren.

 

Individuele coaching

In mijn individuele coaching met paarden maak ik van deze mooie eigenschap gebruik. Als wij niet in het hier en nu zijn, in ons gevoel, dan kan een paard niets met ons en wij niets met onszelf. Een paard reageert op ons zijn, op onze ware ik. Zij zijn puur, eerlijk en oprecht. Van daaruit kunnen zij communiceren. Dit doen zijn non-verbaal en zij reageren op ons non verbale. Paarden vertellen ons wie wij werkelijk zijn en wat wij werkelijk voelen. Er zullen antwoorden komen op vragen die er zijn.

Uiteraard is individuele coaching ook mogelijk zonder paarden, we kunnen bijvoorbeeld samen de natuur in of we voeren een goed gesprek ‘aan de keukentafel’.

 

Individuele coaching voor specifieke doelgroepen

Individuele coaching voor specifieke doelgroepen:

 

Teamcoaching

MK Op Pad geeft ook coaching aan teams, kijk daarvoor op de pagina teamcoaching met paarden.

Tarief individuele coaching

Mijn tarief voor individuele coaching is € 100,- per sessie. Ik ben geen mens van de tijd. Een sessie duurt zo lang als het nodig is. Dit ligt gemiddeld op anderhalf uur. Voor vervolgsessies reken ik € 90,- per sessie.